NUJNA HUMANITARNA POMOČ ZA OTROKA STARA PET IN OSEM LET

Spoštovani!

Ali ste prepričani, da je življenje otroka neprecenljivo? Tudi mi smo verjeli. Do prejšnjega tedna. Žal smo se zmotili. Cena otroškega življenja je 1.500 evrov. Toliko znašajo stroški, da bo otrok rešen pred gotovo smrtjo in preganjanjem v Iraku. Otroka, stara pet in osem let obupno potrebujeta pomoč.

Tokrat gre za deklico Basmo (8 let) in dečka Basima (5 let). Želita se pridružiti svojima staršema v Sloveniji. Njuni življenji v Iraku sta vsak dan ogroženi, ker se njun oče Ali ni želel bojevati. Zavrnil je vabilo in plačilo šiitske milice, da bi se jim pridružil. Iz maščevanja zaradi zavrnitve so ga želeli ubiti, streljali so na ženo Aljo in jo hudo ranili. Ko sta starša bežala pred smrtjo, sta iz države lahko pripeljati samo najmlajšo hči Faizo, starejša otroka sta ostala pri starih starših in stricu, ki se pretvarja, da sta otroka njegova. Vsakih pet do šest dni morajo zamenjati bivališče, da jih ne bi ubili.

Mednarodna organizacija IOM bo poskrbela, da bosta otroka, ki sta še v Iraku, v spremstvu zaupanja vrednih odraslih oseb varno prispela v državo, ki jima je že izdala potna lista, v Slovenijo. Od njunih staršev ju loči samo 3.000 evrov, kar predstavlja strošek potovanj zanju in za odrasle spremljevalce.

Sredstva za Basmo in Basima zbiramo na poseben transkacijski račun in preko SMS donacij. Poseben bančni račun je odprt pri Delavski hranilnici. Podatki za nakazilo:

Humanitarno društvo ADRA Slovenija
Njegoševa 15
1000 Ljubljana
TRR: SI56 6100 0001 1934 645
namen: DRUŽINA
koda namena: CHAR
BIC: HDELSI22

SMS donacije: sporočilo s ključno besedo LJUDJE5 pošljete na 1919 in podarite 5 evrov.

Imena družinskih članov in oseb v objavi so izmišljena, ker ščitimo družino pred morebitnimi napadi.

HVALA, ker nam pomagate pomagati.