Obdarili smo julijce in julijke

Humanitarno društvo ADRA Slovenija nadaljuje z aktivnostjo zbiranja rojstnodnevnih daril za otrok iz socialno ogroženih družin. Na tokratni predaji na Centru za socialno delo Maribor so darila namenjena otrokom in mladostnikom, ki svoj rojstni dan praznujejo v mesecu juliju.

V družinah, kjer je socialno-ekonomski položaj težak, so rojstni dnevi grenko sladek dogodek. Starši se seveda veselijo, da so njihovi otroci leto dni starejši, a so pogosto tudi žalostni, ker zaradi pomanjkanja denarja otrokom ne morejo podariti rojstnodnevnih daril, kaj šele praznovanja. Humanitarno društvo ADRA Slovenija se odziva na te potrebe – skupaj z nekaterimi centri za socialno delo po Sloveniji omogočamo, da starši dobijo darila za svoje otroke.

Z izbranimi centri za socialno delo, s katerimi že dlje časa sodelujemo v okviru našega programa Napolnimo Slovenijo s srečnimi otroki, ki ga sofinancira tudi FIHO, omogočimo, da starši v svojem imenu predajo otrokom darilo in s tem ohranijo svoje dostojanstvo ter spoštovanje.

CSD-ji nam posredujejo seznam otrok, ki bodo v naslednjih treh mesecih praznovali rojstne dni, mi pa s pomočjo dobrih donatorjev in prostovoljcev pripravimo darila primerna za spol in starost otroka. Te odnesemo na centre za socialno delo, kjer jih lahko starši prevzamejo.

Ker je otrok, ki si zaslužijo vsaj eno darilo ob rojstnem dnevu več, kot imamo sredstev in donacij za njihovo obdarovanje, potrebujemo vašo pomoč – zbiramo darila (igrače, pisarniški material, higienske pripomočke …) ali denarne prispevke.

Slednje lahko nakažete na naš TRR, za materialne donacije pa se obrnite na našo prostovoljko Petro (turkp@telemach.net, 040 861 484).

Humanitarno društvo ADRA Slovenija, Njegoševa 15, 1000 Ljubljana

TRR: SI56 6100 0000 4395 611

BIC: HDELSI22

KODA NAMENA:  CHAR

NAMEN: Donacija DARILA