Odprli smo center za ženske v Podgorici

Humanitarno društvo ADRA Slovenija je v sredo, 19. avgusta 2017 odprla center za ženske v Podgorici v Črni Gori. V centru, ki je nastal v sklopu projekta, ki ga podpira Ministrstvo za zunanje zadeve RS, bodo potekale različne delavnice, predavanje in tečaje, namenjene lokalnim ženskam, ki se kot romske begunke soočajo z nezaposlenostjo in odrinjenostjo na rob družbe. V centru, ki mu bodo uporabnice še izbrale ime, je oprema iz Slovenije.

Na otvoritvi so med drugimi bili prisotni tudi ambasador Mitja Močnik, direktor ADRA Evropa Joao Martins s soprogo, direktor ADRA Črna Gora, predstavniki nevladnih organizacij, predstavnik občine Podgorica in Rdeči križ Črna gora.

Ambasador Močnik je v svojem nagovoru poudaril pomen pomoči ženskam in vlogi projekta za Črno goro. Predstavil je aktivnosti Slovenije na področju mednarodnega razvojnega sodelovanja (MRS) in Humanitarno društvo ADRA Slovenija izpostavil kot organizacijo vredno zaupanja ter izjemnega partnerja pri izvajanju MRS.

Direktor ADRA Evropa Joao Martins je govoril o pomenu skrbi za ženske in o tem, da je pomembno, da se tudi cerkev zave svoje odgovornosti do okolja, v katerem je in nudi oporo ter pomoč ljudem, še posebej ženskam, ki bodo udeleženke programov.

Za kulturni program so poskrbeli otroci iz Slovenije. Spodbujanje trajnostnega razvoja in skrb za okolje smo pokazali tudi z izbiro pogostitve, saj je bila vsa hrana vegetarijanska, ekološka in bio.