POMOČ BEGUNCEM

Ta svet je lep, če nekomu nekaj daš, ta svet je lep, če nekoga rad imaš, če roko stisneš komu, ki ga kaj boli, ta svet je lep, če si človek do ljudi.

Tone Pavček

Verjamemo, da ima vsak človek pravico do življenja. Življenja, ki mu tempa ne narekujejo rafali pušk in kjer nasmeha ne zasenčijo ekplozije. Življenja, kjer se počutiš sprejetega in varnega.

Humanitarno društvo ADRA Slovenija že od začetka begunske krize pomaga ljudem, ki jih beg pred vojno in drugimi grozotami vodi tudi skozi Slovenijo. Ekipa Adrinih prostovoljcev v Dobovi je na začetku noč in dan skrbela za begunce, skupno jih je delovalo kar 169. Ekipa je najprej delovala v sprejemnem centru za begunce Beti, bivši tovarni spodnjega perila v Dobovi, kasneje pa tudi na železniški postaji v Dobovi in v Livarni. V povprečju smo na dan oskrbeli okoli 3000 beguncev z vodo, hrano, oblačili in nasmehi. Posebno pozornost smo namenili otrokom, nosečnicam, starejšim in osebam s posebnimi potrebami.
Trenutno z materialno pomočjo oskrbujemo azilne domove v Ljubljani in v Logatcu ter vodimo kampanjo za boljšo javno podobo beguncev v Sloveniji.

Pomagali smo tudi beguncem v tujini. Do sedaj je ADRA poslala materialno pomoč za begunce v Grčijo, Srbijo in Makedonijo. V Grčijo je letalsko (Adria Airways) poslala 2,5 tone pomoči, v obliki oblačil, čevljev, hrane, zdravil, šotorov, odej. V Srbijo je s pomočjo Slovenskih železnic poslala vagon pomoč. 9,4 t materialnih donacij je bilo sestavljenih iz oblačil, hrane, higienskih pripomočkov in odej, v Makedonijo pa poln tovornjak spalnih vreč, zimskih oblačil in obitve. Konec marca načrtujemo še pošiljkov pomoči na grško-makedonsko mejo.

Tudi vi nam lahko pomagate pri našem poslanstvu: s finančno donacijo lahko podprete naše delovanje na področju oskrbe beguncem. Z zbranim denarjem bomo omogočili nakup potrebnega tudi, ko bodo materialne donacije usahnile:

Humanitarno društvo ADRA Slovenija
Njegoševa 15, 1000 Ljubljana

Št. transakcijskega računa: SI 56 6100 0000 7360 804
Koda namena: CHAR
Namen plačila: BEGUNCI
BIC banke prejemnika: HDELSI22
Sklic: ni reference

Ali preko PayPala. Klik na: