S skupnimi močmi zbrali sredstva za 1500 obrokov za otroke v Južnem Sudanu

V soboto, 17. junija 2017 je v Ljubljani potekala dobrodelna prireditev Otroci za otroke. Zbirali smo sredstva za projekt Humanitarnega društva ADRA Slovenija, ki skrbi za prehrano lačnih otrok v Južnem Sudanu, ki ga je prizadela ekstremna lakota.

Na tokratni prireditvi so slovenski otroci zbirali sredstva za nakup hrane za vrstnike v Južnem Sudanu. Z instrumenti, pesmimi, deklamiranjem in gledališko igro so spodbujali obiskovalce k darovanju. Bili smo uspešni, saj nam je uspelo zbrati dovolj sredstev za 1500 hranilnih obrokov.

Prvič po letu 2011 so Združeni narodi na svetu znova razglasili lakoto. To se je zgodilo v Južnem Sudanu, kjer je lakoto povzročil več let trajajoč konflikt, zaradi katerega je ohromljeno kmetijstvo, razmere pa je poslabšala tudi suša. Humanitarno društvo ADRA Slovenija in mreža ADRA se je odzvala na zaskrbljujoče razmere in pričela z zbiranjem sredstev za nakup hrane za najbolj ogrožene v južnosudanskem glavnem mestu Džuba. Da so razmere tako kritične, da je potrebno nujna intervencija celotnega sveta, saj je v štirih afriških državah ( ogroženih 20 milijonov ljudi, so potrdili tudi Združeni narodi, ki so sporočili, da se soočamo z največjo humanitarno krizo po letu 1945.

Pomagate lahko na več načinov:
– s SMS sporočilom z besedilom LJUDJE5, ki ga pošljete  na telefonsko številko 1919 (prispevate 5 €),
– z donacijo na TRR Humanitarnega društva ADRA Slovenija, Njegoševa 15, 1000 Ljubljana, št. računa: SI56 6100 0000 5981 464, namen: JUŽNI SUDAN.